BEMUTATKOZÁS / INTRO

 

SUPZONE.HU CSAPATA 20 éve foglalkozik vízisport felszerelések kereskedelmével. Az O'NEILL neoprene és SUP mellett a JOBE, a HYPERLITE és a LOKAHI surf deszkáit és kiegészítőit is megtaláljátok kínálatunkban. Célunk, hogy széles választék mellett mindenki igényét kielégítsük. Kollégáink legjobb szakmai tudásukkal állnak vevőink rendelkezésére. Nálunk nem csak szóban tájékozódhattok, hanem a vízen is kipróbálhatjátok termékeinket vásárlás előtt.

HOT Spot-jainkon Budapest környékén, az Omszki tónál és a Dunaharaszti Univerzum kemping taván, Balatonon Siófokon és Tihanyban is van lehetőség a vásárlásra.

VEVŐszolgálat: info@buywake.hu Tel.: +36703803501 / +36703803508

INGYENES kiszállítás: SupZone.hu online áruházban mindig talál lehetőséget a spórolásra.  Az ingyenes kiszállítást 100.000 HUF megrendelés elérése esetén vállaljuk.  Külföldre való rendelés esetén az értékhatár változik a kiszállítási régiók alapján. A díjakat itt találhatja meg.

 

10.0 TESZT by SupZone.Hu

Ahogy megérkeztek az idei 10.0-ás SUP-ok elkezdtük a surf-ok elemzését. Nagyon sokféle SUP található a piacon ezért arra gondoltuk, hogy nektek is segítség ha minden féle szempontból górcső alá vesszük termékeinket. A JOBE DESNA 10.0, a LOKAHI ENJOY 10.0 és az O’N'NEILL SANTA FADE 10.2-es SUP-ok kerültek be az idei első tesztünkbe. Összefoglaló táblázatunkban megtaláljátok a termékek tulajdonságait egymás mellett. Viszont pár pontunkat itt az összefoglalónkban is részleteznénk.

Súly teszt: Először is kíváncsiak voltunk, hogy mi az összefüggés gyakorlatban a különböző technológiával és nyomás értékkel készült SUP-ok és a gumimatrac hatás között. Ezért azonnal felfújtuk őket és megnéztük mit bírnak és mennyire hajlanak meg. Ha megnézitek a képen akkor jól látható, hogy a 18PSI-re felfújt JOBE és LOKAHI kevésbé hajlik, persze ehhez hozzátartozik, hogy az O’Neill Santa Fade hosszabb mint a társai. Viszont az meglepő, hogy a LOKAHI ugyan olyan jól vizsgázott mint az ultra erős szerkezetű JOBE SUP.

Technológiák: A gyártók sokszor hasonló technológiákat használnak a gyártáskor, de ha egyes termékeket vesszük figyelembe akkor óriási különbségek lehetnek.

LOKAHI ENJOY 10.0 LIGHT TECHNOLOGY / Dupla élvédő PVC gumiréteg. Hosszanti irányban 1-1 extra réteg PVC fut végig, ami extra merevséget biztosít a deszkának.

O’Neill SANTA FADE 10.2 LIGHT TECHNOLOGY / Dupla élvédő PVC gumiréteg. Hosszanti irányban 1-1 extra réteg PVC fut végig, ami extra merevséget biztosít a deszkának.

JOBE DESNA 10.0 LIGHTWEIGHT TECHNOLOGY / Több rétegű borítás, stringer merevítés, élvédő ragasztás, x-stitching szálfűzés

Stiching: A felfújhatós SUP-ok belsejében műanyag szálak tartják össze a rétegeket és oldalfalakat. A forma illetve nyomás tartás ezen szálak sűrüségétől illetve rögzítési technikáitól függ. Tesztünkben egy általunk választott felületen található szálak mennyiségét tüntettük fel. A JOBE DESNA belsejében található szálak mennyisége magasabb, de keresztfűzése is különleges. 

Kidolgozottság: Ízlések és pofonok, mondhatnánk, de azt azért meg kell jegyeznünk, hogy mind három SUP design-ja és kidolgozottsága igényes.

Menettulajdonság: Mivel kisebb méretű All-Round SUP-okról beszélünk ezért mind három SUP fordulékony, jól manőverezhető. Az O’Neill Santa Fade formája és hossza picit gyorsabbá teszi társainál. A JOBE DESNA orr kidolgozása hullámos vízen jobban dolgozik. 

Reméljük sikerült olyan információkat nyújtanunk részetekre ami szerint most már alaposabban szemügyre tudjátok venni a következő Standup Paddle deszkátokat.

A teszthez tartozó képeket a SupZone.Hu Facebook oldalán találjátok ide kattintva.

 

 

O’neill UV Lycra

- Nem minden gyártó tesz teljes UV védelmet a Lycráiba, és káros sugarak érhetik a testet. Az O'NEILL U.P.F. 50+ UV faktoros védelmet nyújt, ezáltal teljesen véd.

- 4 irányú nyúlás, gyors száradás és kevesebb varrás található az O’NEILL lycrákban.

 

Mit hordjunk evezés közben? A kérdés jogos, kellemetlen lehet, ha az ember utcai ruházatban beesik a vízbe, vagy mondjuk, ha nem olyan jó időben evez és netalántán elkezd fázni. Több, mint 20 év O’neill márka árulás után bátran jelenthetjük, hogy a cég még mindig innovatív és az egyik piacvezető tudott maradni az évek alatt, és a neoprémek mellett kitűnő UV védelmet nyújtó Lycrákat is gyártanak.

Ezek a tökéletes ruhadarabok az evezéshez! Gyorsan száradnak, melegben hűsítenek, amennyiben víz éri őket, illetve a 4 irányú nyúlás és a kevesebb varrással ellátott Lycra biztosítja a kellemes sportolást.

Nálunk megtalálható hosszú-, rövidujjú verzióban több, mint 70 féle szín-, és stílusverzióban.

 

SUP, vagyis STAND UP AND PADDLE a nevéből is következik, hogy egy álló evezős sportról beszélünk. A SUP a hullámlovaglásból nőtt ki, ahol is egy evezővel már állva eveztek rá a hullámokra és így csúszták meg azokat. Sokkal később (2010 környékén) a sportágnak új, nem csak hullámokhoz kötött fajtái is elkezdtek terjedni, mint például a túra evezés, vagy akár a SUP Yoga. Többféle anyagú, formájú és fajtájú SUP létezik a piacon, ami mind más célt szolgál és az összes igényt kielégíti.Formákat tekintve beszélhetünk ALL-ROUND deszkákról, amik stabilak, könnyen manő verezhetők és távolságokat is képesek lehetünk velük menni. Ezek a legsokoldalúbb deszkák, amik mindenki számára megfelelnek.Vannak TÚRÁRA tervezett formák is, amiknek keskenyebb a kialakításuk, -ezáltal instabilabbak, mint az All-Round deszkák - viszont kevesebb ellenállással is rendelkeznek, ami lehetővé tesz hosszú távok evezését.Van kifejezetten JÓGÁRA tervezett SUP is, ami széles és stabil, így nehéz róla leesni a gyakorlatok közben. Ezekkel a deszkákkal nem szoktak nagy távokat evezni, inkább tavakon szokás őket használni, nyugodtabb környezetben.Illetve az eredeti HULLÁMLOVAGLÁSRA tervezett deszkák sem maradhatnak ki a sorból, ezek rövidebbek, instabilabbak, ugyanakkor jobban manőverezhetőek.

 
BOARD
BOARD