ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Üdvözöljük a Kirsch és Tsa Kft.( továbbiakban mint Szolgáltató) webáruházában. Az általunk forgalmazott termékek online megrendelésen keresztül vásárolhatóak meg. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a www.supzone.hu weboldalon elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Vásárló) általi használatának feltételeit.

A jogviszonyban álló Vásárló természetes személy, aki cselekvőképes és 18. életévét betöltötte, vagy jogi személy. Jogi személyként történő regisztráció során a képviselő, kapcsolattartó személynek is 18. életévét betöltött, cselekvőképes természetes személynek kell lennie.

A Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető a weboldal honlapján.

A szerződés nyelve magyar.

A szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat a Szolgáltató iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető.

Vásárló a Webshop használatával tudomásul veszi és elfogadja az abban foglaltakat.

Kérjük olvassa el figyelmesen a vásárlással valamint a házhozszállítással kapcsolatos tudnivalókat.

 

A supzone.hu fenntartója:

 

Cégnév: KIRSCH ÉS TÁRSA SPORTESEMÉNYSZERVEZŐ ÉS KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

Cég röviditett neve: KIRSCH ÉS TSA. KFT.

Cégjegyzékszám: 0109696458
Bejegyezte: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
Adószám: 12644683243
Székhely: Budapest 1117 Nádorliget utca 5/b.
Telefon: +36 70 380-3508
E-mail: info@supzone.hu

 

 

- VÁSÁRLÁS MENETE

 

- MEGRENDELÉS

 

- VISSZALÉPÉS A VÁSÁRLÁSTÓL

 

- VEVŐSZOLGÁLAT

 

- FIZETÉSI FELTÉTELEK

 

- ADATVÉDELEM

 

- HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

 

- GARANCIA

 VÁSÁRLÁS MENETE
 

Regisztráció

 

Amennyiben valamelyik termékünk elnyerte tetszését, úgy kérjük, hogy a megrendelés feladása előtt regisztráljon oldalunkon, amelyet a REGISZTRÁCIÓ menüpont alatt érhet el.

 

Belépés

 

A regisztrációs folyamatnál megadott jelszóval léphet be az áruházba. Belépés után lehetővé válik a vásárlás.

Vásárló jogosult a regisztrációját bármikor törölni az info@supzone.hu címre küldött üzenettel.

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Vásárló a felelős. Amennyiben a Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

A Szolgáltatót-ot a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 


MEGRENDELÉS

 

A kiválasztott termékeket a Megrendelés menüpont alatt, tetszőleges mennyiségben tudja a kosárba tenni, amig a raktárkészletünk engedi.

A Kosár tartalmát valamint a teljes vételárat az Összesen sor mutatja. Amennyiben megrendelését véglegesíteni akarja, úgy azt az OK gomb megnyomásával teheti meg.

A vételár a házhozszállítás költségét nem tartalmazza! 

A termékek ára magyar forintban (Ft) vásárolhatnak meg, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, nem tartalmazzák a csomagküldés vagy házhoz szállítás díját. Kivéve, ha a termékleírásbvan más szerepel.

A Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, a termék leírását, a termékről fotót jelenít meg. A termék adatlapján megjelenített képek illusztrációként szerepelnek, nem vállalunk felelősséget a webáruházban megjelenő kép és termék tényleges kinézete miatti különbüzöségért.

Beérkezett megrendeléséről automatikusan egy válasz e-mailt küldünk Önnek, amelyben visszaigazoljuk megrendelését, a megrendelt termékek számát valamint a teljes vételárat. FIGYELEM! A raktárkészletünk változásának jogát illetve azt, hogy esetlegesen nem tudunk kiszolgálni a megrendelt termékből fenntartjuk. 

 

SZÁMLA

 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. 

A jelen ÁSZF elfogadásával a Vásárló tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató a megrendelésről kizárólag elektronikus számlát állít ki, melyet a Vásárló a megadott e-mail címére kap meg.( 2007. évi CXXVII. törvény 175 §).

A Szolgáltatónak papír alapú számlát utólag sem áll módjában kiállítani.

A rendelés véglegesítését követően az adott rendelés vonatkozásában a számlázási és szállítási adatokban változtatás nem eszközölhető.

 

ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA

A Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen. A termék törlése a kosárból az ‘TÖRÖL’ gombra kattintva.

Ha a Vásárló rendelését már elküldte és hibát vett észre a visszaigazoló e-mailben, 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé.

 


VISSZALÉPÉS A VÁSÁRLÁSTÓL, ELÁLLÁS JOGA

 

A vevő jogosult a kiszállítás megkezdése előtt a vásárlástól visszalépni. Ezt az info@supzone.hu e-mail címen jeleznie kell.

A törvény szerint az áru átvételétől számítva haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számítva 14 napon belül vissza kell juttatnia igazolt módon. Az elállás akkor tekinthető határidőben érvényesítettnek, ha a Vásárló az erre irányuló nyilatkozatát a Vásárló vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül, 45/2014. (II.26.) Kormány rendelet alapján és az abban foglaltaknak megfelelően közli és a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül (akár a 14. naptári napon) visszajuttatja Szolgáltatónak a fentiek szerint, igazolt módon. A visszalépés szállítási költségei a vevőt terhelik és csak sértetlen, ép terméket áll módunkban visszavenni.

Nem illeti meg a Vásárlót az ellátás jog olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak.

Amennyiben a termék (ideértve a Szolgáltató saját márkás és nem saját márkás termékeit) nem volt használva, eredeti, bontatlan csomagolással rendelkezik, illetve a bevarrt vagy bármely egyéb módon a termékhez rögzített címke nem került eltávolításra, a termék nem mosott, vagy öblített, a Vásárló jogosult arra, hogy, a termék vételárának visszakérésére vagy méretcsérere .

Ebben az esetben kérjük az alábbi címekre visszaküldeni szíveskedjenek feladni a küldeményt:

 

Visszaküldési cím:

Kirsch és Társa Kft.

Budapest 1117 Nádorliget utca 5/b.

 

 

VEVŐSZOLGÁLAT

 

Bármely további kérdésével forduljon bizalommal vevőszolgálatunkhoz!

 

supzone.hu vevőszolgálat:

 

Tel:     +36703803508


Email: info@supzone.hu

 

 

FIZETÉSI FELTÉTELEK

 

Készpénz:

 

Csak személyes átvétel esetén lehetőség van üzleteinkben illetve HOT SPOT-okon készpénz fizetésre is.

 

Átutalás:

 

Átutalással való fizetés esetén a megrendelés uán kapott számlán feltüntetett bankszámlára kérjük átutalni a vásárlás ellenértékét. Az átutalás beérkezése után adjuk fel csomagját. 

 

Utánvét:

 

Utánvét esetén lehetősége van az árú kézbesítésénél fizetni az ellenértékét. Az utánvétnek költsége van amely az alábbi táblázatban találhatóak.

GLS-nél bankkártyával vagy készpénzben van lehetőség a vételárat megfizetni, továbbá a futárszolgálat esetében nincs lehetőség külső és belső utalvány/kupon érvényesítésére sem.

 

Elktrónikus fizetési lehetőség:

 

A számlákra automatikusan legenerálható QR-kódban szerepel a kibocsátó, a vevő, a bizonylatszám, a tételek nevei és a végösszeg is. A leolvasás bármilyen okostelefonnal elvégezhető, amelyre QR-kód olvasó alkalmazás telepítve van, így ügyfeleink a papír vagy email alapú számlákat is egyszerűen tudják elektronikus úton feldolgozni. IPhone és Android telefonokra ingyenesen elérhetőek ilyen alkalmazások.

 

UTÁNVÉT DÍJA MAGYARORSZÁGON

50000 HUF-ig 1000 Ft
50001-100000 HUF 1500 Ft
100001-150000 HUF 2 000 Ft
150001-300000 HUF

3 000 Ft

 

300001-500000                                               5000 Ft.

 

 


ADATVÉDELEM

A weboldalt üzemeltető Szolgáltató kijelenti, hogy a vásárló adatait nem adja át harmadik félnek vagy szervezetnek. A személyes információk csak megrendeléshez, szerződéshez kötöttek, így azokat csak kapcsolattartáshoz, tájékoztatáshoz használjuk.

A vásárlóról kezelt személyes adatokkal kapcsolatos adatkezelési tájékozható elérhető a következő oldalon: https://www.supzone.hu/infos/privacy.html

 


HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

 

A megrendelt termékeket a GLS futárszolgálattal szállítjuk házhoz mind Magyarország mind pedig Európa egész területén. A küldeményeket munkaidőben kézbesítjük. Sikertelen kézbesítés esetén a GLS ügyfélszolgálata telefonon egyeztet újabb időpontot a címzettel. Értékesítő fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelt termékek kézbesítésére maga válassza meg a megfelelő futárszolgálatot. A küldemények külsőleg sértetlen, darabszám szerinti átvételét szállítólevélen igazolja a Megrendelő.

 

SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐ

 

A Szolgáltató – a Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.


A szállítási költségek nem tartalmazzák az utánvét díját és ÁFÁ-val együtt értendők.

 

Magyarország szállítási költségei:

 

0-5 kg-ig 2000 HUF

5-15 kg-ig 2500 HUF

15-30 kg-ig 3000 HUF

 

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

Telefonos egyeztetés után márkaboltjainkban, HOT-SPOT állomásokon.

 

 

GARANCIA - JÓTÁLLÁS - SZAVATOSSÁG

 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet alapján egyes tartós fogyasztásra rendelt termékekre a Kirsch és Tsa Kft. köteles jótállást vállalni.                                  

A Ptk. szerinti fogyasztó (természetes személy) a jótállásból eredő jogokat az alábbiak szerint érvényesítheti:

 A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel a vásárlástól (távollévők között kötött szerződés esetében az átvételtől) számított vonatkozó jótállási belül érvényesíthetőek. A jótállási idő 10.000,- Ft – 100.000,- Ft közötti vételáru termékek esetén 1 év, 100.001,- Ft és 250.000,- Ft közötti vételáru termékek esetén 2 év, 250.000,- Ft feletti vételáru termékek esetén 3 év. A jótállási jegy hiányában, a jótállásból eredő jogok a termék ellenértékének megfizetését igazoló bizonylat - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számla vagy nyugta – bemutatásával érvényesíthetőek. 

Jótállási igény bejelentésének módja: személyesen márkaboltban, emailben info@supzone.hu.

A jótállási jog érvényesítése során a fogyasztó választása szerint:

Kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek – másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne. Figyelembe kell venni ilyenkor a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet.

Kérheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását is a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidővel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt. Ptk. 6:159§ (2a) bekezdése alapján fogyasztó és vállalkozás közötti - ingó dolognak minősülő áru adásvételére, digitális tartalom szolgáltatására vagy digitális szolgáltatások nyújtására irányuló - szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági jogai gyakorlása keretében a hibát a kötelezett költségére maga nem javíthatja ki, illetve mással sem javíttathatja ki azt.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A fogyasztó a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a kötelezettnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

A termék kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta. A jótállási jog érvényesítésével kapcsolatos költségek a kötelezettet terhelik.

A fogyasztónak jogában áll a termék azonnali cseréjét kérni, amennyiben a vásárlás időpontjától számított 3 munkanapon belül a termék meghibásodik.

A jótállási jog érvényesítése során törekednie kell a kötelezettnek arra, hogy a javítást/cserét 15 napon belül elvégezze. Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a tizenöt napot meghaladja, akkor a vállalkozás a fogyasztót tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról. A kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni.

Ha a jótállási időtartam alatt a termék első alkalommal történő javítása során megállapítást nyer, hogy a termék nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a Kirsch és Tsa Kft. köteles a terméket nyolc napon belül kicserélni. Ha a termék cseréjére nincs lehetőség, a Kirsch és Tsa Kft. köteles a vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni.

 

SZAVATOSSÁG

 

1.Kellékszavatosság

A Ptk.-ban foglaltak alapján minden új termékre 2 év kellékszavatosság vonatkozik fogyasztói szerződés esetén (kivéve: élelmiszer, kozmetikai, termékek, vegyipari áru). A fogyasztói szerződés akkor jön létre, amikor a Szolgáltatótól a Vásárló terméket vásárol a weboldalon keresztül.

A szavatosság 2 évének első évében az esetleges hibák esetén a Szolgáltató vagy a Vásárló igényének megfelelően intézi a termékkel kapcsolatos minőségi kifogást, vagy lehetősége van arra, hogy bebizonyítsa: a termék annak nem rendeltetésszerű használata miatt hibásodott meg, esetleg természetes kopás következménye, de mindenképpen mentes gyártási hibáktól.

1.1.Kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek – másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne.

1.2.Kérheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását is a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidővel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

Amennyiben a kicserélés költsége jóval meghaladja a javítás költségét és a termék a javítás után használatra alkalmas, akkor a Szolgáltató jogosult a javítást felajánlani – természetesen ésszerű, mind a két fél által elfogadható határidő mellett (a 15 napos irányadó határidőt külön rendelet említi meg). Aránytalan többletköltség mellett is lehetséges azonban, hogy mégis elfogadja a Szolgáltató a Vásárló kicserélésre vonatkozó igényét, amennyiben a Vásárló számára a kijavítás (és esetleg az ezzel járó határidő) kiemelt kényelmetlenséget jelent.

A jogosult a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a kötelezettnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

Jelentéktelen hiba esetén elállásnak nincs helye.

Kellékszavatosság igény érvényesítést személyesen, vagy elektronikus levélben tehet, számla, hibás termék bemutatásával.

Mindegyik feltétel együttesen szükséges a szavatossági igény érvényesítéséhez.

Amennyiben a terméket a Vásárló nem rendeltetésszerűen használta, vagy a hiba természetes kopás következménye, a szavatossági igényt a Szolgáltató elutasítja.

A Szolgáltató a nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényekről jegyzőkönyvet vesz fel. Vásárló, a Szolgáltató kérésére a minőségi kifogással érintett termékeket tiszta állapotban köteles visszaküldeni, mivel a hiba megállapításához, illetve a hiba okának feltárásához feltétlenül szükséges pontosan látni a terméket.

 

2. Termékszavatosság

A Vásárlónak a kellékszavatossági jog mellett lehetősége van minőségi kifogással érintett termékével a termék gyártójához (amennyiben az nem egyezik meg a Szolgáltatóval) fordulni. Ezt a jogát úgy gyakorolhatja, ha ezzel párhuzamosan a szolgáltatónál kellékszavatossági igényt nem érvényesített.

Termékszavatossággal összefüggésben felmerülő gyakori kérdések a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: - a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Szavatossági, jótállási igény érvényesítése személyesen márkaboltban, számla, termék bemutatásával.

Mindegyik feltétel együttesen szükséges a szavatossági és jótállási igény érvényesítéséhez.

 

FIGYELEM! 

A jótállási igényt a kötelezett elutasíthatja, amennyiben az alábbiak közül bármely eset bizonyítható:

- A termék hibája nem rendeltetésszerű használat miatt jelentkezett.

- A terméket szakszerűtlenül helyezték üzembe/szerelték össze.

- A termék hibáját túlfeszültség, hálózati hiba, elemi kár okozta.

- A termék hibája már a vásárláskor ismert volt.

- A fogyasztó által jelzett hiba nem észlelhető.

- Túl használat miatt adódó problémák esetén.

- Hiba bejelentésének késése esetén.

- Nem megfelelő tisztítás, karbantartás vagy tárolás /Pl.: nedves helyen való tárolás/

- A termék használati utasításától eltérő használat vagy kezelés esetén.

 

JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

 

Vásárló kifejezetten tudomásul veszi, hogy szerződéses nyilatkozata,  azaz a webáruházból történő vásárlás fizetési kötelezettséget von maga után.

Szolgáltató kötelezettsége teljesítéséhez közreműködőt (pl. futárszolgálat) jogosult igénybe venni. Ennek jogellenes magatartásáért teljes felelősséggel tartozik, úgy, mintha a jogellenes magatartást saját maga követte volna el.

Ha a jelen ÁSZF bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben Szolgáltató az ÁSZF alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Szolgáltató és Vásárló vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák által működtetett békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

Vásárló a Szolgáltatótól kapott rendelésazonosítót (rendelési számot) és a rendeléssel kapcsolatban kapott valamennyi információt köteles bizalmasan kezelni és ezen információk harmadik személy részére történő átadásából származó felelősség és az ebből eredő kár teljes körűen terheli.

Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát, a személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén köteles helyben a Vásárlónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni;

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

 

A Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület a Pest Megyei Békéltető Testület Székhely: 1055 Budapest, Balassi B. u. 25. IV/2.

Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf. 81.

Telefonszám: (1) 792 7881

E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

Szolgáltató tájékoztatja Vásárlót arról, hogy a békéltető testületi eljárásban a Vásárlót együttműködési kötelezettség terheli.

 

Az ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK EGYOLDALÚ MÓDOSÍTÁSA

A Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Vásárlók Webshop felületén  egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webshop első használata alkalmával válnak hatályossá Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

TULAJDONJOG FENNTARTÁSA

A vételár teljes kifizetéséig a Termék a Szolgáltató tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a Vásárló birtokába kerül, felelősséggel tartozik a Szolgáltató irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

 

FELELŐSSÉG

Vásárló a Webshopot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a Webshop használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Webshop használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, a Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A Vásárlók által a Webshop használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Az Internet globális jellege miatt Vásárló elfogadja, hogy a Webshop használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve köteles eljárni. Amennyiben a Webshop használatával összefüggő bármely tevékenység a Vásárló államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag Vásárlót terheli a felelősség.

Amennyiben a Vásárló a Webshopon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

SZERZŐI JOGOK

A Webshop egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a Szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. A Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Webshopon, valamint a Webshopon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak. A Webshop tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges. A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Webshop használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vásárlónak a Webshopon szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Webshop rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel a www.supzone.hu domainnevére, az ehhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által foglalt minden más domainnévre, annak aloldalakra, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad. Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A Szolgáltatás igénybevételével Vásárló elfogadja, hogy a Szolgáltató a Szolgáltatás igénybevétele során a Vásárló által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja.

 

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2022. MÁRCIUS 15.